Waarde van oud ijzer

Wat is de waarde van oud ijzer en waar is de waarde van oud ijzer van afhankelijk? De waarde van oud ijzer is nog niet eens zo gemakkelijk te noemen. Ten eerste zijn er vele soorten ijzer, zijn er vele schroothandelaren die allemaal een eigen prijs hanteren en dan is er nog de achterliggende vraag van de wereldeconomie naar ijzer.

Waarde oud ijzer

De waarde van oud ijzer is het meest afhankelijk van het soort ijzer. Koper is een goed voorbeeld, koper is wel 5 keer meer waard dan andere ijzer soorten. Het ideale ijzer is ijzer dat geheel zuiver is, dus niet een combinatie is van meerdere ijzers (wel veel voorkomend). Over het algemeen zijn oud ijzer prijzen wel redelijk stabiel, maar kleine schommelingen van enkele centen per dag kunnen zeker plaatsvinden, dit lijkt niet veel maar als je over miljoenen kilo’s praat kan dat zeker veel verschil uitmaken. Belangrijk is dus om je oud ijzer prijs te berekenen om te weten hoeveel geld je kan verdienen met oud ijzer wat je over hebt.

Wereldeconomie

De wereldeconomie heeft een belangrijk effect op de waarde van oud ijzer. De waarde van oud ijzer en de schommelingen van deze waarde worden vooral veroorzaakt door de schommelingen in de vraag naar ijzer. Gaat het goed met de economie dan is de oud ijzer prijs zomaar 10 tot 20 procent hoger dan als het slecht gaat met de economie. Als je dus een keuze hebt, verkoop je oud ijzer in een goede economische cyclus.

Oud ijzer handelaar

De handelaar die jouw oud ijzer wilt opkopen moet natuurlijk ook ergens geld verdienen. Komt de schroothandelaar jouw oud ijzer ophalen dan zal de prijs lager zijn dan als je het oud ijzer zelf komt brengen. Ook zal iedere handelaar proberen de kilo prijs zo laag mogelijk te stellen en daarmee dus een zo groot mogelijke winstmarge te behalen. Probeer op de hoogte te zijn van de actuele oud ijzer waarde zodat je altijd een goede prijs krijgt voor jouw oud ijzer. Als er veel oud ijzer handelaren in de buurt zitten dan is jouw onderhandelingspositie beter, hou hier rekening mee!

Lees hier meer over de gemiddelde waarde van oud ijzer.