Oud ijzer ophalen

In dit artikel leggen we je graag uit op welke manier jij jouw oud ijzer kan laten ophalen. Ook leggen we kort uit waar jij zelf oud ijzer kan ophalen. Het merendeel van de schroothandelaren kan eventueel oud ijzer ophalen. Dit is handig want zo kunnen ook handelaren in de buurt jouw oud ijzer ophalen wat uiteraard goedkoper is dan handelaren die van ver moeten komen. Wanneer wilt de schroothandelaar jouw oud ijzer ophalen?

Oud ijzer ophalen

De handelaar komt niet voor een paar schroeven en boutjes langs rijden, deze komt alleen bij wat grotere partijen. Ook voor een oude koelkast of wasmachine komt deze vaak niet langs, als je wat meer oud ijzer hebt dan heb je kans dat de oud ijzer handelaar het ijzer wel wilt ophalen. We raden aan om zelf even te bellen naar de handelaar bij jou in de buurt zodat je de mogelijkheden even persoonlijk kan bespreken. Als je veel spullen hebt dan komt de schroothandelaar jouw oud ijzer natuurlijk zonder probleem ophalen. De kosten die de handelaar maakt voor het oud ijzer ophalen worden (op zeer grote partijen na) vaak wel meegenomen in de prijs, hou hier rekening mee. Als je oud ijzer partij zeer klein is dan kan je dit het beste of bewaren tot je meer oud ijzer hebt of in een container gooien van de handelaar.

Laten ophalen van oud ijzer

Welke handelaar zit bij jou in de buurt? Handig om te weten natuurlijk want schroothandelaren zijn voornamelijk zelfstandige partijen dus zal je toch op lokaal/regionaal niveau moeten kijken welke handelaren van oud ijzer in de buurt zitten. Op de volgende pagina kan je de oud ijzer handelaren vinden gesorteerd op plaats: oud ijzer handelaren. Er zullen overigens nog wel meer handelaren zijn maar het is een redelijk uitgebreide lijst. Waar moet je op letten bij het laten ophalen van oud ijzer? Uiteraard of je een goede prijs krijgt, check even de huidige prijs per kilo en meet het aantal kilo’s of schat deze ruw in. Is het bod dat volgt laag dan zeker niet accepteren, je kan altijd iets meer afdingen! We raden aan om zeker drie schroothandelaren in de buurt te bellen met hun oud ijzer prijs. Zo weet je zeker dat je het meeste waar voor je oud ijzer krijgt. Volg je deze tips dan wordt oud ijzer laten ophalen zeker een goede ervaring voor je. Meer weten over zelf oud ijzer kopen?

Oud ijzer kopen

Je kan ook zelf oud ijzer kopen als je dit nodig hebt, je kan dit dan weer doen bij de schroothandelaar. Ook voor kleine partijen oud ijzer, of andere metalen kan een bezoekje aan de schroothandelaar zeker de moeite waard zijn. Deze beschikken over enorm veel ijzer en er zit ongetwijfeld een mooi stuk oud ijzer voor jou tussen!